Джоли и Пит с дарения в размер на 4,9 млн долара

Холивудските звезди Анджелина Джоли и Брад Пит са направили дарения в размер на 4,9 милиона долара за 2009 година. Според данъчната декларация на фондацията им двете знаменитости да отделили общо 1,95 млн. долара за изграждането на домове на сем

2011-08-02 15:42:00
Джоли и Пит с дарения в размер на 4,9 млн долара
Холивудските звезди Анджелина Джоли и Брад Пит са направили дарения в размер на 4,9 милиона долара за 2009 година.

Според данъчната декларация на фондацията им двете знаменитости да отделили общо 1,95 млн. долара за изграждането на домове на семействата, загубили имуществото си след опустошителния ураган Катрина, връхлетял Ню Орлиънс през 2005 г.

Холивудската двойка е дарила и 1 млн. долара на фонда на Организацията на обединените нации, който подпомага бедстващите семейства в Пакистан след огромните наводнения, заляли страната през лятото на 2008 г. 700 хил. долара пък са отишли за фонда “Jane Etta”, спонсориращ лечението на деца, болни от ракови заболявания.

Тази година Джоли и Пит дариха близо половин милион долара в помощ на пострадалите от опустошителното торнадо, разразило се в щата Мисури през месец май.

„Много знаменитости има какво да научат от Брад и Анджелина. Те не само, че даряват огромна част от парите си, но и го правят така, че да са сигурни, че парите им са отишли там, където са най-необходими”, коментират запознати.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия