Полицията подозира, че вторият заподозрян за убийстовто на Яна може да е посегнал на живота си

Както вече стана ясно,  един от вероятните извършители на убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина, Пламен Трифонов, вече е зад решетките. Търси се, обаче, още един заподозрян -  Николай Русинов. Една от малкото следи, с коит

2011-07-25 16:11:55
Полицията подозира, че вторият заподозрян за убийстовто на Яна може да е посегнал на живота си
Както вече стана ясно,  един от вероятните извършители на убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина, Пламен Трифонов, вече е зад решетките. Търси се, обаче, още един заподозрян -  Николай Русинов.

Една от малкото следи, с които полицията разполага е отпечатък върху  бутилка, която Русинов е изпил. Тя е намерена на метри от  мястото, където е открит трупът на момичето.
Мъжът е пуснат за национално издирване.  Близо  200 негови познати във Фейсбук, обаче,     твърдят, че той не е способен на убийство.  Неговите приятели дори го  съветват да се предаде, за да докаже, че няма нищо общо с убийството.

Приятелите на Николай  го описват като добър човек и  грижовен баща.  Те  твърдят, обаче, че  той има доста лабилна психика и е напълно възможно,  след   като е нарочен за такова жестоко престъпление,  да е посегнал на живота си.

Любопитна подробност е, обаче, че всички тези хора, които се представят за негови приятели, нямат никаква връзка в Русинов.  Единственото, което казват за него е, че е ‘готин човек’.  Данните, че е криминално проявен, неговите, така наречени приятели, обясняват, че всеки може да кривне от правия път, но това не го прави убиец.  Засега полицията зорко бди на места, където Русинов би имал условия да се самоубие.  Едно от тях е Борисовата градина, но това можело да стане и в родния му град Видин.

Що се отнася до Пламен  Трифонов - данни за него бяха, че е бил изгонен от жена си през април, живее като бездомник,  обикаля Борисовата градина и събира  празни бутилки, но не бил клошар.

Предварителната медицинска експертиза показва, че има сходство между косми от главата, тялото, гърдите и половите органи на обвиняемия и косми, намерени по лявата ръка и дясното бедро на жертвата.  ДНК-експертизата се очаква да излезе.  Трифонов  бе арестуван  заради показания на свидетел, който го видял да обикаля в парка в нощта на убийството.

По данни на майката на Трифонов, той се е прибрал на следващия ден  силно ядосан и заявил, че повече няма да ходи  в парка. След това отрязал дългите си коси, което направило впечатление, защото той от години предпочитал да ходи с дълга коса. Магистратите са оставили Трифонов в ареста, защото са приели, че той може да се укрие.  

Освен тези двама заподозрени, засега няма данни за други съпричастни към престъплението. Има данни, че Яна е правила секс - по тялото й има такива охлузвания, които подсказват, че, по всяка вероятност, той е бил насилствен.

Доказано засега е единствено,  че момичето е починало от асфиксия, т.е. задушаване. Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия