Издирват мъж на 34-годишна възраст за убийството на Яна в Борисовата градина

Полицията издирва 34-годишния Николай Русинов заради убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина в София. Мъжът е познавал починалото момиче и в деня на убийството е имал близък контакт с нея. Има доказателства от експертизата, че Русинов е съпри

2011-07-23 00:12:24
Издирват мъж на 34-годишна възраст за убийството на Яна в Борисовата градина
Полицията издирва 34-годишния Николай Русинов заради убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина в София. Мъжът е познавал починалото момиче и в деня на убийството е имал близък контакт с нея. Има доказателства от експертизата, че Русинов е съпричастен към убийството на Яна, има и ДНК профил и мъжът вече е обявен за издирване от МВР. Той е работел в частна фирма като преводач и е криминално проявен. Преди 3 години е нанесъл лека телесна повреда на мъж и е записан в регистрите на полицията.

Другият задържан мъж също е на 34 години и в момента е със 72-часова мярка за задържане. Той е отказал да дава показания, но е минал през детектор на лъжата, който показал, че не може да бъде отхвърлен като участник към престъплението.

Полицията получила сигнал за мъж, който често се разхожда в района на Борисовата градина. Той имал скитнически начин на живот и се изхранвал, като продавал стъклени бутилки, които събирал от паркове и градинки. Но мъжът имал покрив над главата си и не е клошар.

Преди седмица Николай Русинов споделил, че ще пътува за чужбина, но все още не е ясно дали е напуснал България.

Засега основната версия е, че мъжете са искали да изнасилят Яна, а убийството е станало по непредпазливост.


Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия