Хакер бе осъден на 18 години затвор заради системен кибер тормоз

Бари Ардолф бе осъден на 18 години лишаване от свобода, заради виртуално отмъщение срещу съседи. Неговият терор продължил около 2 години. През 2009 година Бетани и Мат Костолник си купили ново жилище в Минеаполис. Още първият ден техният 4-годишен

2011-07-18 00:06:30
Хакер бе осъден на 18 години затвор заради системен кибер тормоз
Бари Ардолф бе осъден на 18 години лишаване от свобода, заради виртуално отмъщение срещу съседи. Неговият терор продължил около 2 години.

През 2009 година Бетани и Мат Костолник си купили ново жилище в Минеаполис. Още първият ден техният 4-годишен син се изгубва в квартала и попада в двора на 44-годишния хакер Бари Ардолф. Мъжът изпраща малчугана до тях, но по пътя решава да го целуне по устата. Родителите разбират и веднага подават сигнал в полицията.

Мъжът не е задържан, но се ядосва, че е бил натопен. Тогава решава да отмъсти на съседското семейство, като прониква в тяхната интернет мрежа и започва да ги тормози. Бари създава фалшив профил на Мат Костолник в сайта MySpace и започва да качва детски порно снимки. Мъжът успява да се добере и до служебния e-mail на Мат и започва да изпраща неприлични предложения на колежките му от офиса.

Когато г-н Костолник е бил привикан от шефа си, за да обясни какви са тези съобщения, мъжът отрекъл да има нещо общо с тях. Тогава Мат се свързал с фирма за онлайн защита и те установили, че има неоторизиран външен достъп до интернет мрежата на семейството. Няколко дни по-късно на вратата му звънят от Тайните служби, за да го питат за смъртните заплахи, отправени по адрес на вицепрезидента Джо Байдън и други известни политици.

ФБР започва да разследва случая и бързо достига до Бари Ардолф. Отмъстителният мъж ще прекара 18 години в затвора заради престъпните си деяния. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия