На 1 и 2 юли нова кралска сватба - този път в Монако

Принцът на Монако Албер II и Чарлийн Уитсток ще се врекат във вечна вярност на 1 и 2 юли.  Олимпийската  южноафриканска плувкиня  е в предсватбена треска. Чарлийн смята, че ролята й на владетелка на Монако ще бъде определена сл

2011-06-29 22:30:45
На 1 и 2 юли нова кралска сватба - този път в Монако
Принцът на Монако Албер II и Чарлийн Уитсток ще се врекат във вечна вярност на 1 и 2 юли.  Олимпийската  южноафриканска плувкиня  е в предсватбена треска.

Чарлийн смята, че ролята й на владетелка на Монако ще бъде определена след сватбта. Тя от 5 години учелa дворцовия протокол и навиците и обичаите на княжеството.

Бъдещата принцеса на Монако среща принца през 2000 година,  когато излизат веднъж и повече не се виждат до 2005 година. Първата им публична изява е на Олимпийските игри в Торино  през 2006 година.

Принцът се влюбва в чувството за хумор на  красивата плувкиня, в нейната простота и естествено държане към хората.

За двудневните церемонии  княжеството е празнично украсено с националните знамена на Монако и ЮАР. Очаква се  за сватбата да дойдат много знаменитости и короновани особи.

В някои бутици вече се появиха порцеланови изделия в инициалите на младоженците. В операта пък  се подготвя бал.  Истерия, обаче, каквато съпътстваше сватбата на Кейт и принц Уилям няма.

Очаква се 200 000 туристи да се присъединят към населението на малката държава, което е 35 000 души. Автобусите и паркингите през  двата  сватбени дни ще бъдат безплатни, а влаковeте ще се движат до зори.

Утре, 30 юни, младоженците ще присъстват  на безплатен концерт на ‘Ийгълс’ на стадиона в Монако, а на следващия ден - 1 юли -  ще сключат граждански брак в тронната зала на двореца. След това  ще купонясват с поне 6000 души, които ще се съберат на площада и ще похапнат южноафрикански вкуснотии преди планираното нощно шоу на Жан-Мишел Жар на пристанището.

Религиозният ритуал е предвиден за събота.  Той няма да се състои  в катедралата, където са се венчали принц Рение III  и Грейс Кели - родителите на Албер, а във вътрешния двор на двореца.

Армани прави булчинската рокля на Чарлийн за църковната церемония, друг дизайнер пък ще подготви тоалета за първия сватбен ден. Най-спряганото име е ‘Шанел’.

След церемонията младоженците ще се качат в открит автомобил,  с който ще прекосят града  и ще се отправят към параклис, където Чарлийн ще положи цветя.  По-късно е предвидена вечеря на терасите на казиното.

Сватбата на принц Албер II и Чарлийн ще затвори небето над Княжество Монако. По време на церемониите на 1 и 2 юли полетите ще бъдат забранени.  Такива мерки  се вземат при важни събития.

На 7 юли пък ще бъде организирано  отделно тържество за онези сънародници на младоженката,  които нямат възможност да присъстват на сватбата в княжеството.  То ще е за 200 души и ще се състои в хотел Oyster Box в град  Дърбан, ЮАР.

Чарлийн Уитсток принадлежи към средната класа.  Баща й е  директор продажби, а майка й - пенсионирана учителка по плуване. И,  както във Великобритания постоянно се правеха сравнения между принцеса Даяна и Кейт, така и в Монако хората търсят сходства между Грейс Кели и бъдещата принцеса.

Жителите на Монако все още си спомнят  с голяма обич  за американската филмова звезда, която загърбва кариерата си  в Холивуд, за да стане съпруга на принц Рение през 1965 година.

Чарлийн участва за родната си Южна Африка на Олимпиадата през 2000 година. Една година по-рано  плувкинята е спечелила златен медал на Африканските игри на 100 м свободен стил.  След като се отказва от състезанията , Чарлийн работи като учителка, преди да заживее през 2006 година в Монако.  
Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия