Млад мъжа почина, след като се опита да пресече натоварения булевард "Цариградско шосе" в София. Минаха само седем дни от кампанията на КАТ срещу пешеходци, които редовно нарушават правилата за движение и пресичат неправилно, и ето, че се появи поредния неприятен инцидент.

Да пресечеш този натоварен булевард по обедно време е равно на самоубийство, там има три широки ленти, ограничението на скоростта е 80 км. и трафикът е интензивен. Мястото, където човекът е пресичал, се намира само на няколко метра от подлеза и ако беше отделил няколко минути от времето си, за да стигне до там и да пресече безопасно, сега нещата щяха да седят по друг начин - младият мъж щеше да е жив, но и човекът, който го уби на място и който в същото време няма вина за случилото се, сега нямаше да се обвинява и да му тежи нечия смърт на съвестта.

За съжаление, в България и да си невинен при такава ситуация, често те съдят, защото дори пешеходецът да падне от небето, ако го прегазиш, вината е твоя. Без значение дали си карал със скорост в рамките на допустимото, дали той се е хвърлил от мост, минаващ над пътя и си го прегазил изневиделица... шофьорът винаги е виновен и доказване на противното се случва рядко.
Автор: Ралица Солакова