Развихри се битка за ученици в гимназиите

Битката за ученици  за гимназиите и техникумите  вече е в разгара си.  Гимназиите, за които има по-малко желаещи кандидати,  са намерили  ‘уникален’ начин  да задържат учениците си след осми клас. Системат

2011-06-13 16:27:22
Развихри се битка за ученици  в гимназиите
Битката за ученици  за гимназиите и техникумите  вече е в разгара си.  Гимназиите, за които има по-малко желаещи кандидати,  са намерили  ‘уникален’ начин  да задържат учениците си след осми клас. Системата е много проста - двойка за края на  годината.

Много от осмокласниците желаят да кандидатстват в техникуми  в девети клас. Ето защо  директорите на училищата нареждат на учителите да им поставят  слаба оценка по предмет, по който са най-зле.   На поправителния изпит през есента,  оценката, разбира се, се поправя, но тогава тийнейджърите са изгубили  всякакъв шанс  да  подадат документи в друго училище.

По този начин директорите на гимназиите успяват да запазят субсидиите, които се отпускат за всеки ученик.

Имало и втори вариант - да се задържат дипломите на учениците след осми клас, което си е направо подсъдно, и да им ги дадат,   едва когато  кампанията  за прием в най-желаните професионални гимназии  и техникуми вече е минала.

От друга страна, техникумите са предприели истинска офанзива за кражба на ученици. Директорите им са връчили  на всеки учител списък на определен квартал, където те трябва да причакват учениците и да ги вербуват за своето училище. Защото всеки доведен ученик е бонус към заплатата. Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия