Джаджи за преписвачи заливат пазара

Матурите  минаха.  Но стана ясно, че интернет бъка от реклами на джаджи, които са предназначени за преписване за ученици или студенти, на които им предстоят изпити, но не им се ще  да си обременяват  мозъка с излишни знания. &

2011-06-06 22:13:52
Джаджи за преписвачи заливат пазара
Матурите  минаха.  Но стана ясно, че интернет бъка от реклами на джаджи, които са предназначени за преписване за ученици или студенти, на които им предстоят изпити, но не им се ще  да си обременяват  мозъка с излишни знания.  Отдавна отмина времето на ‘царския пищов’ или на формулите, надраскани на голите колене под чорапогащника.

Сега е времето на високите технологии и на преписвачите им  е сравнително лесно да се сдобият с шпионска апаратура от интернет , естествено с паричките на тате.

Ако някога квесторите дебнеха за бъркане по джобовете в търсене на ‘пищова’ или опипване под   чина в издирване на правилната формула, днес  те следят за пуснати над ушите коси, които покриват миниатюрните Bluetooth-слушалки и устройства за преписване.

И късо подстриганите, обаче,  не са извън подозрение.  И за тях има  създадени  специални ‘пищови’. Продават се миниатюрни слушалки, които могат да бъдат пришити в яката на ризата или якето, които остават напълно незабележими  дори и за най-бдителните квестори.  Предавателят ‘стелт’ пък се пришива или залепва с двойно залепващо се тиксо от вътрешната страна  на  раменната част на ризата. Цената на това устройство в интернет е 319 лева.

Bluetooth  в очила - за този нов хит,  вече писахме.  Не се знае колко души са го ползвали тази година, но не е хванат нито един.  Комплектът микрофон и предавател, вградени в рамката на очилата, е в непрестанна безжична връзка с телефона, който може да е оставен на разстояние  до 10 метра от очилата.  Цената е 389 лева и според запознати,  търсенето на джаджата рязко е скочило преди изпитите.

Особено популярни са  микрослушалките, които могат да се скрият в химикалка.  А последната новост  пък е безжична слушалка с цвета на кожата, която се слива с ухото и може да бъде забелязана много трудно. Цената й е 160 лева. Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия