Доста странно предложение на Комисията на ООН за борба с наркотиците

По информация на Би Би Си,  Комисията  на ООН за борба с наркотиците смята, че  легализирането на наркотиците и прекратяването на наказателното преследване  срещу  наркоманите  щяло да даде по-голям ефект , отколкото

2011-06-02 15:13:31
Доста странно предложение на Комисията на ООН за борба с наркотиците
По информация на Би Би Си,  Комисията  на ООН за борба с наркотиците смята, че  легализирането на наркотиците и прекратяването на наказателното преследване  срещу  наркоманите  щяло да даде по-голям ефект , отколкото войната срещу разпространението на наркотичните вещества.

Америка е отхвърлила това предложение, но е особено  тревожно, че  в комисията влизат бившият Генерален секретар на  ООН Кофи Анан и бившите президенти на Мексико, Колумбия и Бразилия. В доклада се  твърди, че борбата с наркотиците е довела само до увеличаването на търговията с тях, както и на организираната престъпност.  Освен всичко друго,  това  струвало  на данъкоплатците годишно милиони долари. Загиват и хиляди хора.

Статистиката на ООН сочи,  че от 1998 до 2008 година употребата на вещества, които съдържат опиум се е увеличила с 35%, употребата на кокаин с 27%, а на марихуаната с 8,5%.

Много тревожно е, че именно организация като ООН прави подобно предложение.
Всъщност, защо ли се чудим?  Организации и правителства имат интерес  от повече зависими хора, които,  естествено,  се управляват  и манипулират много по-лесно.
 И  когато това стане  официална държавна политика, именно държавата ще определя  порциона на наркоманите, които ще са масата от населението. Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия