Затварят манастир край Рим заради оргии

Папа Бенедикт XVI е наредил да се затвори манастир край Рим, заради скандални практики на монахините там, които организирали купони край олтара. Става дума за манастира ‘Свещения кръст в Ерусалим’. Манастирът е еди

2011-05-27 16:54:09
Затварят манастир край Рим заради оргии

Папа Бенедикт XVI е наредил да се затвори манастир край Рим, заради скандални практики на монахините там, които организирали купони край олтара.


Става дума за манастира ‘Свещения кръст в Ерусалим’. Манастирът е един от най-старите и известните в района на италианската столица, а в цъкрвата се намират много ценни реликви. Независимо от това, той ще бъде затворен заради някои нехристиянски практики.


Монахините там често организирали партита с танци около олтара, като главен организатор била една от сестрите – бивша танцьорка в нощен клуб. В интернет се разпространявали видеоклипове, на които се вижда как тя танцува в църквата с разпятие. На всичкото отгоре, на купоните идвали и някои известни личности, между които и Мадона.


От манастира преди две години бил изгонен и игуменът – бижш моден дизайнер от Милано.


Решението за затварянето на манастира било взето още през март, но не било оповестено официано. Членовете на общността щели да бъдат преместени в други манастири.

Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия