140 000 извинени отсъствия натрупали учениците от Гоце Делчев

До  началото на месец март  учениците от трите гимназии и трите основни училища  в  град Гоце Делчев са натрупали над 140 000 извинени отсъствия.  Тази тревожна статистика е обявил председателят на Обществения съвет по об

2011-05-12 22:13:26
140 000 извинени отсъствия натрупали учениците от Гоце Делчев
До  началото на месец март  учениците от трите гимназии и трите основни училища  в  град Гоце Делчев са натрупали над 140 000 извинени отсъствия.  Тази тревожна статистика е обявил председателят на Обществения съвет по образование в общината.

Има и невероятни парадокси - ученици-отличници  са с по 200-300  извинени отсъствия.
Има информация, че ученици са завъртели бизнес с извинителни бележки и изкарват добри печалби от това.  Въпросните бележки се предлагали в интернет за по 2 лв, а цял кочан, със 100 бележки,  струвал  30 лева.

Учениците дори сами си правели  печати на лекари, други пък крадeли печатите, а имало случаи, когато и самите медици  продавали извинителни  бележки.

От Обществения  съвет  по образование в общината настояват да се извърши проверка от компетентните органи, за да се установи дали има лекари, които злоупотребяват с положението си.  Целта на започналата кампания е да се спре черната борса за издаване на медицински бележки. Има и предложение да се сложи  таван  за броя на извинените отсъствия. Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия