Поклонението пред тленните останки на Иван Славков - Батето започна по-рано от предвиденото. Славков си отиде от този свят на 1 май(неделя) поради тежко белодробно заболяване. Поклонението, което се състоя в централното фоайе на Националния стадион "Васил Левски", събра десетки известни личности и стотици негови почитатели.

Паметната церемония не мина и без скандали. Дошлите да кажат последно Сбогом на Батето изказаха възмущението си е от факта, че БНТ се е отнесла много безразлично към смъртта му, като се има предвид, че той е бил генерален директор на телевизията от 1972 до 1982 година. Голяма част от бившите и настоящи служители на БНТ смъмриха Вяра Анкова, че не е сложила некролог пред вратите на "Сан Стефано 29".

Всички, които присъстваха на поклонението, си спомниха с добро за колоритния българин. Вежди Рашидов разказа за честите си спорове с Батето, които обикновено възниквали на масата, където според него се раждат истинските дебати.

Камелия Тодорова истински скърби за своя приятел. Тя сподели как Иван Славков винаги се е стараел да помогне,  както на спортистите, така и на артистите.

Поклон пред Светлата му памет!
Автор: Ралица Солакова