Потомка на Джордж Вашингтон ли е Кейт Мидълтън?

Оказва се, че новото попълнение на  британската кралска фамилия, Катрин Мидълтън, вече дукеса на Кеймбридж, е  потомка на основателя и първи президент на САЩ -  Джордж Вашингтон. Тя е родственица от седмо поколение на американския

2011-05-04 23:29:16
Потомка на Джордж  Вашингтон ли е Кейт Мидълтън?
Оказва се, че новото попълнение на  британската кралска фамилия, Катрин Мидълтън, вече дукеса на Кеймбридж, е  потомка на основателя и първи президент на САЩ -  Джордж Вашингтон. Тя е родственица от седмо поколение на американския политически деятел, според мнението на експерти от историко-генеалогичното общество  в Ню Ингланд.

Изследването показва също така, че Кейт /въпреки, че в Англия вече е забранено да я наричат така, ние няма да спазваме забраната/, е кръвно свързана и с други видни американски личности. Едни от корените й водят към американския адвокат  и поет,  Франсис Скот Кий, който пък е автор на американския химн.

Родословното дърво на Кейт  е съставено чрез проследяването на седем семейства, станали имигранти във Вирджиния през 17-ти век.  Със сигурност има   много  обикновени американци,  които са нейни далечни роднини.

Като се оставят известните имена, предшествениците на Мидълтън са предимно от работническата класа, сред  тях, обаче,  има и търговци, и адвокати , и занаятчии.  Именно това прави  Кейт още по-близка до народа. 
Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия