Съдят мъж, позволил си да лае срещу куче

Мъж от Охайо е изправен пред съда, защото си е позволил да лае срещу полицейско куче в момент, в който четириногото е изпълнявало своите служебни задължения.  Полицаят оставил кучето в колата, докато е изяснявал причините за пътно-транспортно пр

2011-04-23 00:26:46
Съдят мъж, позволил си да лае срещу куче
Мъж от Охайо е изправен пред съда, защото си е позволил да лае срещу полицейско куче в момент, в който четириногото е изпълнявало своите служебни задължения.  Полицаят оставил кучето в колата, докато е изяснявал причините за пътно-транспортно произшествие, станало на съседната улица.

Когато се върнал при своята кола, видял, че срещу кучето има мъж, който ... лае. 25-годишният Стефънс по-късно се оправдал, че четириногото е започнало първо да лае по него. Законите на щата Охайо са строги и мъжът го очаква солидна глоба или до два месеца зад решетките.

Адвокатът на Стефънс се опитал да го оправдае, като заявил, че мъжът, макар и по доста нестандартен начин, упражнявал своето право на свобода на словото. Независимо дали хората са на мнение, че това е реч или не, то е било вид реч.

Началникът на полицията бил на друго мнение и според него правата на полицейското куче трябва да бъдат защитени. Пияният мъж обидил четириногото, а това е наказуемо. И инцидентът можеше да завърши пагубно за мъжа, ако кучето бе разбило прозореца на колата и се бе нахвърлило отгоре му. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия