Почина актьорът Георги Русев

Днес следобед на 82-годишна възраст си отиде един от най-големите български актьори Георги Русев. Сенатора е роден на 07.05.1928 година в с.Костенец, Ихтиманско и е завършил актьорско майсторство във ВИТИЗ в класа на проф. Филип Филипов. Първият т

2011-04-01 23:21:24
Почина актьорът Георги Русев
Днес следобед на 82-годишна възраст си отиде един от най-големите български актьори Георги Русев. Сенатора е роден на 07.05.1928 година в с.Костенец, Ихтиманско и е завършил актьорско майсторство във ВИТИЗ в класа на проф. Филип Филипов.

Първият театър, в който играе, е Драматичният театър в Пловдив, после за няколко години отива в Софийския Младежки театър, а след това играе в Пернишкия театър до 1990 година. През 1997 година Георги Русев е удостоен със званието "народен артист".

Той е един от основателите на Малък Градски театър "Зад канала", през последните няколко години играе в Народния театър, Театър 199 и частния театър "Алтернатива". Актьорът има над 150 роли в театър и 80 в киното.

Участвал е във филмите "Опасен чар", "Селянинът с колело", "Преброяване на дивите зайци", "Матриархат", "Вчера" и "Дами канят".

Нека почива в мир! Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия