И българският Индиана Джоунс - проф. Овчаров , се възмути от филма на Майкъл Пейлин

Набира скорост скандалът с филма на Майкъл Пейлин  “Чудесата на България”.   След писателя Мартин Ралчевски, срещу него скочи и българският Индиана Джоунс - професор Николай Овчаров. Професорът е възмутен, че за пор

2011-03-09 13:24:11
 И българският Индиана Джоунс - проф. Овчаров , се възмути от филма на Майкъл Пейлин
Набира скорост скандалът с филма на Майкъл Пейлин  “Чудесата на България”.   След писателя Мартин Ралчевски, срещу него скочи и българският Индиана Джоунс - професор Николай Овчаров.

Професорът е възмутен, че за пореден път България е орезилена през света, като сега е определена като страна на цигани,   с главен герой Азис.  Той се надява,  че държавните институции ще се самосезират   по този случай.

Известният  български археолог призовава гражданското общество да реагира на антибългарския филм, където и Румъния, и Турция са представени като по-цивилизовани страни.

Самият Овчаров е съдействал на Майкъл Пейлин  за създаването на филма за България, като го е водил и в Златоград,и на Перперикон, и в Широка лъка. Нито един кадър от тези места,  обаче, не е показан  във филма.

‘Кои са истинските чудеса  на България стана ясно и от анкетата на в. ‘Стандарт’, но Азис определено не фигурира сред тях”, гневи се професорът. Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия