'Да откраднеш за 60 секунди!'

Да откраднеш за 60 секунди в МОЛ-а - това е  мотото на най-новата  мания  на ученички от Бургас. Състезанието се състои в това, коя най-бързо ще свали сигналното устройство на марковите дрешки в бутиците.  Тийнейджърките взи

2011-02-24 15:09:57
'Да откраднеш за 60 секунди!'
Да откраднеш за 60 секунди в МОЛ-а - това е  мотото на най-новата  мания  на ученички от Бургас.

Състезанието се състои в това, коя най-бързо ще свали сигналното устройство на марковите дрешки в бутиците.  Тийнейджърките взимат дрехи за проба, махат им сигналните устройства, после връщат само част от тях, а с другите спокойно си излизат.

Не стига, че крадат, ами после описват подвизите си във  фейсбук, а някои даже пускат и клипчета в You Tube.

Момичетата избират времето около обяд, движат се в група от по 6-7 и атакуват големите помещения с повече съблекални.  В пробните няма камери и никой не знае какво се случва там.  

Според полицията, това са кражби от скука, защото  крадлите били добре осигурени деца, които играели опасната игра само  за удоволствие, като по този начин искали да демонстрират превъзходство пред приятели и съученици.

Статистиката показва, че отличници от заможни семейства крадат и в столичните МОЛ-ове.  Основната причина  да започнат да крадат не е нуждата, а адреналинът.
Често младежите започват да крадат и от страх да не бъдат отхвърлени от компанията, в която се движат.  Кражбата е нещо като съревнование, където побеждава най-добрият.

За изминалата 2010 година,  само в столицата,  децата извършили престъпления са 1365. Полицията отчита ръст на детската престъпност с 10 процента.  Експертите  съветват родителите  зорко да следят в какви компании  се движат децата им. Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия