Ученици се натровиха с енергийни бонбони

Шестокласници  от добричкто  училище "Хр. Смирненски" изкараха акъла на  учителите и родителите си, след като се натровиха с енергийни бонбони. Инцидентът станал след междучасие, по време на което децата си купили  бонбо

2011-02-24 14:00:38
Ученици се натровиха с енергийни бонбони
Шестокласници  от добричкто  училище "Хр. Смирненски" изкараха акъла на  учителите и родителите си, след като се натровиха с енергийни бонбони.

Инцидентът станал след междучасие, по време на което децата си купили  бонбони ‘Карамелки’+бонус бонбони ‘Енерджи Х3’.  След като хапнали от бонбоните, тийнейджърите   един по един започнали да пребледняват и да треперят.  Едно от децата е най-пострадало, дори се е наложило да остане в болница няколко часа на системи.

Ден след инцидента  учениците разказват, че  някои от тях са повръщали, а други пък не могли да мигнат цяла нощ. Установено е, че кръвното на децата е било повишено, а пулсът им ускорен.

На опаковката на бонобите, обаче,  изрично е описано, че те са противопоказни за деца, ясно е описано също и съдържанието на кофеин, гуарана и таурин. Освен това  има и специално предупреждение, че един бонбон се равнява на 1  чаша инстантно кафе.

Класният ръководител  на децата е купил от  въпросните бонбони и те са предадени на директорката на училището, която пък сигнализирала  Регионалната здравна инспекция.

За съжаление, обаче,  нито в Закона за здравето, нито в Закона за храните,  има забрана за продажбата на кофеиносъдържащи храни  и напитки на лица под 18 години.



Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия