Името на Кейт Мидълтън – годеницата на британския принц Уилям, детронира това на Лейди Гага от позицията му на най-споменаваната дума в модния свят.

Според резултатите от проучване на тексаска компания, анализираща най-често срещаните думи в модните издания и социалните мрежи, името на Кейт Мидълтън е било споменавано най-много пъти през изминалата година.

Статутът си на модна икона годеницата на принц Уилям спечели през ноември, когато по време на партито по случай обявяването на годежа, тя носеше ослепителна синя рокля на известна британска дизайнерка.

На второ място в класацията на най-споменаваните думи в модния свят е името на ексцентричната американска изпълнителка Лейди Гага, която миналата година бе на първа позиция. С екстравагантните си тоалети и нестандартния си стил на обличане, 24-годишната певица попада често в устите на модните критици.

На второ място в класацията е думата „прозрачно”, следвана от „риза-рокля” и „устойчив стил”, отразяващ нарастващото търсене на дрехи, изработени от рециклирани материали.
Автор: Илиана