Режисьорът на „Аватар”е най-богат в Холивуд

Режисьорът на „Аватар” Джеймс Камерън се превърна в най-богатата холивудска знаменитост за изминалата година, натрупвайки печалби в размер на 257 милиона долара. Огромната сума е влязла в банковата му сметка благодарение на проду

2011-02-03 18:39:53
Режисьорът на „Аватар”е най-богат в Холивуд
Режисьорът на „Аватар” Джеймс Камерън се превърна в най-богатата холивудска знаменитост за изминалата година, натрупвайки печалби в размер на 257 милиона долара.

Огромната сума е влязла в банковата му сметка благодарение на продуцирането на най-касовия филм в историята на киното, който превзе големия екран навсякъде по света.

На второ място в класацията на най-богатите холивудски знаменитости за изминалата година се нарежда актьорът Джони Деп, заработил близо 100 милиона долара, а на трето – режисьорът Стивън Спилбърг, натрупал печалби в размер на 80 милиона долара.

Челната петица на класацията се допълва от режисьора Кристофър Нолан и звездата от „Генезис” Леонардо ди Каприо.

Най-младата знаменитост, включена в списъка, е актьорът от „Здрач” Тейлър Лаутнър, който успя да си осигури място в Топ 10 на класацията, спечелвайки 33 милиона долара. Няколко позиции след него останаха и другите две звезди от вампирската поредица – Кристен Стюарт и Робърт Патинсън.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия