Жена с протези стана рекламно лице на известна козметична компания

Една от най-големите козметични компании избра нетипична дама за свое рекламно лице. Тя се казва Ейми Мълинс и на пръв поглед просто е поредната красива представителка на нежния пол. За съжаление, от 34 години американката е с ампутирани под коля

2011-02-03 13:31:10
Жена с протези стана рекламно лице на известна козметична компания
Една от най-големите козметични компании избра нетипична дама за свое рекламно лице. Тя се казва Ейми Мълинс и на пръв поглед просто е поредната красива представителка на нежния пол.

За съжаление, от 34 години американката е с ампутирани под коляното крака заради вродена малформация. Тя се придвижва с помощта на протези, но това нещастие не я кара да се отчайва от живота, напротив, тя се бори да превърне инвалидността си в свои плюс. През 1995 година Ейми завършва университета в Джорджтаун, специалност Международни отношения. През 1996 година става част от отбора на Америка за летните Параолимпийски игри в Атланта, където поставя нов световен рекорд за спринт на 100 и 200 метра.

Но не спират дотук постиженията на Ейми. Тя дефилира с протезите си на ревюта на "Валентино", "Диор" и Александър Маккуин.

35-годишната американка има 12 протези и ги сменя ежедневно, както останалите жени сменят обувките си, например. Протезите са от най-различни материали - дърво, керамика, стомана, полиуретан, стъкло. Моделите си имат и предназначение - някои са за носене през нощта, други за през деня, а трети са за спортуване.

На Параолимпийските игри преди години Ейми е ползвала метални протези с формата на обърнати наопаки сърпове, на ревютата си слага прозрачни. Специално за нея Александър Маккуин създал протези, изработени от ясеново дърво, с изваяни лозови листа и магнолии. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия