Страшна трагедия в съботния ден

Страшна трагедия разтърси Кърджали и цяла България в събота. 17-годишният Джунейт Шефкет  уби  родната си майка и малкия си брат. Години наред момчето е страдало  от  липсата на внимание  и разбиране от страна на майк

2011-01-24 12:46:23
Страшна трагедия в съботния ден
Страшна трагедия разтърси Кърджали и цяла България в събота. 17-годишният Джунейт Шефкет  уби  родната си майка и малкия си брат.

Години наред момчето е страдало  от  липсата на внимание  и разбиране от страна на майка си, която работела като медицинска сестра, обясняват полицаи и психолози. Тя не му била купувала подарък от три години, дори  на Коледа всички получили подаръци, но не и Джунейт. Малкото си братче пък тийнейджърът приемал като конкуренция.

Явно момчето е  имало трудности във взаимоотношенията с майка си и убийството е на база натрупване на негативни преживявания  от години.  

Психолозите смятат, че  Джунейт е  с изключителни интелектуални качества, ученолюбив и кротък.  Имал желание на дойде в София   и да положи изпит, за да получи  Кеймбридж  сертификат за  владеене на английски език.  На Острова  той искал да продължи и образованието си, за което вече се подготвял.  Парите  за образованието на Джунейт, обаче,  били похарчени за битови нужди. Според психолозите,   системното неглижирано отношение на майката към момчето  е довело до депресия. Убийство обаче е спонтанно, не е обмислено предварително.

Тийнейджърът е удушил  братчето си, защото е станало неволен свидетел на убийството на майката, обясни министър Цветанов.  Детето е удушено  в семейния апартамент и после трупът му е занесен на покрива.

Джунейт се разкайва за постъпката си и е направил пълни самопризнания. Изясняват се и други хипотези по отношение на цялостната ситуация в семейството и  предстои да се уточни какво е мястото на бащата.

Вчера в ранния следобед в Кърджали бяха погребани убитите Невджин и Енис.
С постановление на Окръжна прокуратура Кърджали Джунейт е задържан за 72 ч, считано от 22 януари. Повдигнато му е обвинение за умишлено умъртвяване на Невджин и Енис. Според закона, ако бъде признат за виновен за двойното убийство, наказанието на 17-годишния младеж ще бъде редуцирано към по-леко, защото той е непълнолетен.

Според класната на Джунейт, той  не е от проблемните деца. Бил е отговорен, съсредоточен,   с разностранни интереси, спокоен като характер, на моменти притеснителен, флегматичен и  не много амбициозен. Бил  се насочил към медицината, защото и двамата му родители работят в тази област.

Всички трудно приемат мисълта, че  Джунейт е способен на  извърши убийство -  и директорът на училището, и класната, и съучениците му.  Те са в шок от трагедията и с тях ще се работи  психолог. Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия