Кръвосмешението вече не е престъпление? Така смятат в Швейцария...

Швейцарското правителство е на мнение, че кръвосмешението не е престъпление. Те смятат да го извадят от Наказателния кодекс. Местното население се е разделило на две групи, които имат доста силни аргументи "за" и "против". Кръвосм

2011-01-15 00:07:15
Кръвосмешението вече не е престъпление? Така смятат в Швейцария...
Швейцарското правителство е на мнение, че кръвосмешението не е престъпление. Те смятат да го извадят от Наказателния кодекс. Местното население се е разделило на две групи, които имат доста силни аргументи "за" и "против". Кръвосмешението е тема табу и предизвиква доста негативни реакции от страна на хората. Забранени по закон са браковете между роднини по права линия и между братя и сестри.

Кръвосмешението(инцестът)е полов акт между кръвни роднини по права линия - баща и дъщеря, дядо и внучка, между братя и сестри и полубратя и сестри. Сексът между чичо и племенница и между двама братовчеди не е кръвосмешение в юридическия смисъл на понятието. Става въпрос за доброволни сексуални действия между хора, които са навършили 18 години и вече са пълнолетни. Кръвосмешението няма нищо общо със сексуалното насилие срещу деца от страна на родители или други роднини. Сексуалното насилие над непълнолетни се наказва по цял свят.

Хората са на ясно, че кръвосмешението невинаги води до създаване на деца, а дори това да стане - не всички се раждат с увреждания. И все пак това поколение от кръвосмесителни връзки е обременено и шансът детето да има генетично наследени заболявания е по-голям в сравнение с децата от нормални връзки.

В момента Швейцария търси отговор на въпроса - "Кое е по-важно - народът да бъде здрав или индивидуалната свобода с кого да продължиш рода си?".

Моралистите смятат, че махането на кръвосмешението от Наказателния кодекс е голяма грешка. Недопустимо е братя и сестри да изпитват сексуални желание един към друг и да ги задоволяват, както и баби и дядовци да могат да бъдат сексуални партньори със своите внуци.

Другата либерална група е на мнение, че няма нищо лошо, ако двама пълнолетни роднини се харесват, да имат сексуален живот, ако не пречат на трето лице, както е в случая.

Времената се променят доста и в днешно време няма точно дефиниция кое е "нормално" и кое е "ненормално" в сексуалния живот. Съществуват доста хомосексуални двойки, има еротична свобода, голи снимки на мъже и жени по вестници, списания и пр.
Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия