Матей Казийски заслужено стана Мъж на годината за 2010

Мъж на годината за 2010 е волейболистът Матей Казийски. Той бе номиниран за отличие от Дарик радио заедно с вицепремиера Цветан Цветанов и Росен Плевнелиев. В избора участвали 16 636 души, като 10 492 гласували за Казийски. На второ място за втори

2010-12-03 01:43:39
Матей Казийски заслужено стана Мъж на годината за 2010
Мъж на годината за 2010 е волейболистът Матей Казийски. Той бе номиниран за отличие от Дарик радио заедно с вицепремиера Цветан Цветанов и Росен Плевнелиев. В избора участвали 16 636 души, като 10 492 гласували за Казийски.

На второ място за втори път в конкурса се нареди Цветанов с 3387 гласа, миналата година той пак бе изпреварен от спортист - Бербатов бе Мъж на годината за 2009. На трето място е Плевнелиев с 2757 гласа, като той участваше за първи път.

Миналата година волейболистът ни бе чак на десето място и взе участие в класацията, благодарение на бронзовите медали, спечели от националния ни отбор по волейбол на Европейското първенство по волейбол в Турция. Тази година той е победител, благодарение на успешния сезон, който има в италианския клуб Тренто и въпреки седмото място на България на Световното в Италия. Отличието му бе връчено лично от президента на Тренто - Диего Мосна, който пристига в България специално за награждаването.

През 2008 година Мъж на годината стана друг наш волейболист - Пламен Константинов. За 20 години класацията е била оглавявана от осем спортисти.

Наградата "Мис ТВ чар" бе спечелена от телевизионната водеща Мартина Вачкова, наградата "Постижение на годината" от режисьора Димитър Митовски за филма му "Мисия Лондон", призът "Обикновен герой" бе връчен на шефа на пожарната в Свиленград Валентин Ангелов, призът "Легенда" отиде в Наум Шопов. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия