Нагъл шофьор блъсна сирак и го остави на улицата

Преди дни уличен ‘джигит’  блъсна  16-годишно момче, сирак от  Социалния учебно-професионален център ‘Княз Борис I’ за деца с увреждания. Тийнейджърът излязъл на разходка с други деца от дома, когато до п

2010-12-02 23:21:55
Нагъл шофьор блъсна сирак и го остави на улицата
Преди дни уличен ‘джигит’  блъсна  16-годишно момче, сирак от  Социалния учебно-професионален център ‘Княз Борис I’ за деца с увреждания.

Тийнейджърът излязъл на разходка с други деца от дома, когато до пазарчето на кв. “Хаджи Димитър”  го блъснал   ‘Мерцедес” и ударил с бронята си много лошо крака му.
Вместо да го заведе в болница, шофьорът го качил на колата и въпреки силните болки   на момчето го оставил  на земята пред социалния дом.  Хвърлил му и 50 лв., за да си мълчи за инцидента.

Според очевидци, Петромил / така се казва пострадалото момче/  е пресичал на зелено, когато го връхлетяла колата. Други сираци от социалното заведение  се притекли на  помощ на момчето, успели да го закарат до дома с инвалидната количка на друго дете, а възпитателите и медицинската сестра веднага повикали полиция и Бърза помощ.

Петромил бил откаран в Клиниката по детска травматология, където се установило, че има лошо счупване на лява подбредрица и се наложила спешна операция.  Екип от специалисти-травматолози повече от 3 часа се мъчили да спасят крака на момчето.
Поставен му е метален имплант.  Петромил ще остане в болница поне седмица, а възстановяването му ще трае от 3 до 5 месеца.

Още по-страшно при този инцидент е това, че  наглият шофьор, който впрочем вече е известен на полицията, е подхвърлил 50 лева на пострадалото дете с думите, че ако не си трае, пак ще го гази. Кога най-после подобни  наглеци ще се разминават с леки наказания,  не е ли време  вече  те да станат  адекватни на провинението?

За сметка на горното нечовешко отношение пък , лекарите от болницата решили да направят подарък на Петромил. Поставеният имплант струва  1000 лв., а момчето няма откъде да ги вземе.  Затова лекарите решили допълнителните разходи да останат за сметка на лечебното заведение.   Има и добри хора!  
Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия