Леонардо ди Каприо дарява 1 милион долара за опазването на тигрите

Холивудският актьор Леонардо ди Каприо ще направи дарение в размер на 1 милион долара за подкрепа на кампанията на Световния фонд за дивата природа (WWF) за опазването на застрашените от изчезване индийски тигри. 36-годишният актьор ще присъст

2010-11-24 00:15:52
Леонардо ди Каприо дарява 1 милион долара за опазването на тигрите
Холивудският актьор Леонардо ди Каприо ще направи дарение в размер на 1 милион долара за подкрепа на кампанията на Световния фонд за дивата природа (WWF) за опазването на застрашените от изчезване индийски тигри.

36-годишният актьор ще присъства на международния форум за защита на вида, който в момента се провежда в руския град Санкт Петербург. Пътуването му до Русия обаче бе отложено поради авария на самолета, с който трябваше да лети.

В момента броят на индийските тигри е едва около 1350 – значително по-малко от регистрираните през 2002 г. 3700 представители на вида. Основните причини за изчезването на индийските тигри се коренят в промяната на климата, унищожаването на естествената им среда, изсичането на горите и бракониерството.

Международната общност, целяща да защити изчезващия вид, се надява да събере 330 милиона долара в продължение на следващите 5 години, за да може да финансира 12-годишен план, целта на който е да удвои броят на тигрите до 2022 г.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
dari15
преди 11 години

Колко мило и прекрасно.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия