Ще съдят човек заради коментар в Туитър

Пол Чеймбърс, на 27 години, си е говорел с приятели в Туитър. Той коментирал, че бил много ядосан на едно летище, защото са се отнесли отвратително с него и му се искало да ги взриви. Дни след това Пол бил арестуван и вероятно ще лежи в затвор за тов

2010-11-13 14:46:45
Ще съдят човек заради коментар в Туитър
Пол Чеймбърс, на 27 години, си е говорел с приятели в Туитър. Той коментирал, че бил много ядосан на едно летище, защото са се отнесли отвратително с него и му се искало да ги взриви. Дни след това Пол бил арестуван и вероятно ще лежи в затвор за това, което е казал.

"Английският съд явно демонстрира, че няма понятие за правата за свободна реч. Също така няма представа как комуникират хората през 21 век." - казал Падриг Рейди, супервайзър за новинарсктата рубрика на Туитър.

"Това, което казал Пол, е било шега, той няма нито средствата, нито ограниченото мислене на терорист, за да го стори. Той загуби работата си заради казаното. В този псевдо съвременен свят, в който живеем, човек да бъде съден за това е напълно абсурдно. Английският съд за пореден път доказа колко е некомпетентен и ограничен. За пореден път Великобритания изложи голият си гъз, целият изцапан с идиотщина и простотия. Срам ме е да се наричам англичанин и още повече, че съществуват толкова глупави и ограничени хора в съдебната система на една уж велика държава. Всичките тези хора коментиращи случаят, осъзнават колко тъпи са обвиненията. Дори този 12-годишен младеж (момче  коментирало случаят в Туитър) има повече разбиране за модерния свят от презрелите глупаци, държащи онези дървени чукчета.Отново казвам, срам ме е да се наричам англичанин, тази държава се засилва към тоалетната и няма какво да я спре! Почивай в мир, Великобритания!" - това казал потребител в Туитър.

Хората пишат до съда с молба това обвинение да бъде прекратено, защото ще протестират и ще съдят самият съд за нарушаване на два от най-важните закони за личността и свободата. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия