"Този свят е изоставен от Бога"

"Този свят е изоставен от Бога" - това казва говорител за WWF (World Wide Fund for Nature). Той споделя това във връзка с последните статистики за тигрите в Азия. Средно по 100 тигъра биват убивани на година заради търговията с кожата и

2010-11-09 23:26:03
"Този свят е изоставен от Бога" - това казва говорител за WWF (World Wide Fund for Nature).

Той споделя това във връзка с последните статистики за тигрите в Азия. Средно по 100 тигъра биват убивани на година заради търговията с кожата им. Други над 30-50 се убиват от богати бракониери, които просто нямат сърце и душа и правят това само за спорта.

От 2000 година до 2010 г. над 15 000 тигъра са били убити и/или изнесени зад граница, за да служат за "куче пазач" на някой нарко-бос или "бизнесмен".

Проблемът, е че това няма да спре, защото АРМИЯТА в Индия, Тайланд и съседни държави са тези, които правят далаверите с това прекрасното животно. TeenProblem ви спомена преди време какво се случва, но всеки ден става по-сериозно.

Територията, в която живеят тигрите, намалява заради сеч и застрояване, ловът става все по-добър начин за изкарване на пари и хората дори отглеждат тигри, за да ги продават живи или просто  кожата им. Тази кожа обикновено се ползва за килими или легла за яхти и скъпи домове.

За последните 100 години броят на тигрите е спаднал от над 100 000 до само 3 500 индивида. Това е САМО ПО ВИНА НА ХОРАТА занимаващи се с тази отвратителна търговия. Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия