Европа тренира за кибер война

Основни интернет връзки и правителствени програми са били подложени на тестови атаки. Това е било с цел да се провери силата и възможността за защита. Реалната заплаха от кибер атака е равна на терористична такава. Всеки ден има повече парични заг

2010-11-05 16:45:51
Европа тренира за кибер война
Основни интернет връзки и правителствени програми са били подложени на тестови атаки. Това е било с цел да се провери силата и възможността за защита.

Реалната заплаха от кибер атака е равна на терористична такава. Всеки ден има повече парични загуби от кибер атаки отколкото от атентати и подобни. Тук не се гледа смъртни случаи или ранени хора, а защитата на личните данни на хората и държавите.

Проблемът е сериозен, защото след усилването на симулативните атаки от тестващите екипи, проблеми са изкочили веднага. Сега стотици спецове оправят тези "дупки" и скоро всичко ще е наред. Европейската Интернет Защитна Агенция ще разработва нови начини за защита.

Тези симулативни атаки ще продължат до 10 ноември и няма да засегнат хората и персоналните им компютри. Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия