Христо Мутафчиев ще бъде събуден от комата днес следобед

Следващите няколко дни ще бъдат критични за актьора Христо Мутафчиев, който вчера получи инсулт по време на снимките на нов български филм. В момента той е в изкуствена кома, от която ще бъде изведен постепенно днес следобед, за момента състоянието м

2010-10-27 12:43:48
Христо Мутафчиев ще бъде събуден от комата днес следобед
Следващите няколко дни ще бъдат критични за актьора Христо Мутафчиев, който вчера получи инсулт по време на снимките на нов български филм. В момента той е в изкуствена кома, от която ще бъде изведен постепенно днес следобед, за момента състоянието му е стабилно.

Вчера Мутафчиев получил инсулт в Поморие и бил транспортира в София с правителствения самолет в клиниката по неврохирургия в столичната болница "Св. Иван Рилски". Направена му била операция с продължителност четири часа и по време на която бил отстранен хематом от мозъка. Интервенцията е минала успешно.

Христо Мутафчиев има неизлекувана хипертония и това е причината за получаването на кръвоизлива, който засегнал функциите на левите крайници.

Операцията, която направили на актьора, е животоспасяваща, защото този кръвоизлив пристиска мозъчните центрове и това може да има фатален край. Днес ще бъдат направени допълнителни изследвания, за да се види степента на възстановяване на функциите.

Лекарите не се наемат да коментират дали Христо Мутафчиев ще се възстанови напълно. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия