От  1 октомври  тази година  цяла Европа няма да може да звъни на стационарни телефони в България  през SKYPE.  От услугата “Неограничена Европа” са извадени България и Румъния.

В тази услуга досега влизаха 26  държави , но от пет дни Румъния и България са  извадени от списъка. Досега срещу 4.99 евро на месец всички  можеха да говорят безплатно  и неограничено със стационарни номера в България.  Най-странното е, че от  SKYPE не дават никакви обяснения защо това се е случило.

По принцип,  проблем  с тарифния план има  още от месец май, като тогава компанията обясняваше, че има проблеми в системата след обновяването й.  Очакваше се, проблемите да бъдат решени в рамките на месец, а се случи точно обратното - България бе отрязана от тази услуга.

Специалисти от бранша смятат, че проблемът би могъл да бъде заради високите цени на терминиране на услугата при фиксираните телефони у нас.  Все пак , разговорите между два компютъра  в рамките на програмата остават безплатни, независимо в коя точка на света са абонатите.

И все пак..... България и Румъния, не е ли странно? 
Автор: Тони