Френското правителство арестува 12 терориста

Полицаи на Френското правителство са арестували дванайсет души на специална акция. Те са се оказали активисти от "Бойци за ислямската вяра". Целта им е била да "промиват мозъци" на млади членове на обществото и да ги превърнат

2010-10-05 20:45:24
Френското правителство арестува 12 терориста
Полицаи на Френското правителство са арестували дванайсет души на специална акция.

Те са се оказали активисти от "Бойци за ислямската вяра". Целта им е била да "промиват мозъци" на млади членове на обществото и да ги превърнат в терористи.

Открити са също голямо количество експлозиви, автоматични оръжия, електронни части, няколко ловни пушки и остри предмети, според CNN. Заради по-големият опит на цивилните американци с терористи, те са били помолени от Американското правителство да си отварят очите на 4-тири и ако забележат нещо докато са в Европа, да се свържат с полицията незабавно.

Опитът на американците не идва от атентати, а от тренировките на работните им места, училища и други обществени заведения. В Щатите се провежда редовно тренировка за разпознаване на подозрително държание, съдържание на пликове и подобни.

В Европа това не е въведено заради ниският процент на страх от терористична атака, но във Франция има вероятност скоро да започнат такива обучителни дейности. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия