Над 100 ареста извършили ФБР

ФБР съобщиха, че са разбили голяма престъпна мрежа, която действала по целия свят. Над 90 заподозрени били издирвани, но са арестувани около 100 души, свързани пряко с мрежата. Агент на ФБР обясни за пресата, че откраднатите пари от тази мрежа от

2010-10-02 19:24:45
Над 100 ареста извършили ФБР
ФБР съобщиха, че са разбили голяма престъпна мрежа, която действала по целия свят.

Над 90 заподозрени били издирвани, но са арестувани около 100 души, свързани пряко с мрежата. Агент на ФБР обясни за пресата, че откраднатите пари от тази мрежа от хакери са над 70 милиона долара за близките 3 години.

Други 45 души са задържани в Украйна. От ФБР казват, че това е просто част от огромната група, която те се опитват да заловят вече няколко години. Повечето заловени  в САЩ са обвинени в предателство на държавата, конспирация против законите и други тежки обвинения.

Тези хакери не са били само виртуални личности, занимавали са се с крадене на документи и друга информация, за да заличават следите си. Също са ползвали фалшиви документи.

От ФБР не могат да дадат повече информация, но разследването продължава и те няма да спрат докато не заловят престъпнците.

"Едни от най-страшните хакери познати на света в момента са от следните държави: САЩ, Русия, Англия, Украйна, Сърбия, България, Япония и Южна Корея. Тези отговорни за случая ще бъдат заловевни!" - казал специален агент на ФБР. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия