Френска депутатка бърка инфлация с фелацио

Френската евродепутатка Рашида Дати успя да предизвика истински фурор, след като в мрежата се появи запис на изказването й в ефира на най-популярното радио в Западна Европа, в което тя бърка думата „енфласион” (инфлация) с „фелас

2010-09-27 15:29:55
Френска депутатка бърка инфлация с фелацио
Френската евродепутатка Рашида Дати успя да предизвика истински фурор, след като в мрежата се появи запис на изказването й в ефира на най-популярното радио в Западна Европа, в което тя бърка думата „енфласион” (инфлация) с „феласион” (фелацио).

Бившата министърка на правосъдието във Франция коментираше чуждестранната инвестиционна политика в условията на икономическа несигурност, когато неволната й грешка на езика успя не само да развесели слушателите, но и да се превърне в едно от най-коментираните неща в интернет пространството през последните няколко дни.

Потърсена за коментар, Дати се оправда като заяви, че „в предавания, излъчвани на живо, на всеки може да се случи да направи подобна грешка, когато говори по-бързо”. Тя обаче изрази съжалението си от факта, че единственото нещо, на което хората са обърнали внимание от цялата й реч по толкова сериозна тема, е всъщност езиковата й грешка.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия