Леонардо ди Каприо ще се бори за опазването на индийските тигри

Холивудският актьор Леонардо ди Каприо ще се посвети на каузата за опазването на застрашените от изчезване индийски тигри. В четвъртък актьорът от „Генезис”, който е посланик на Световния фонд за дивата природа (WWF), се срещна с м

2010-09-26 19:10:06
Леонардо ди Каприо ще се бори за опазването на индийските тигри
Холивудският актьор Леонардо ди Каприо ще се посвети на каузата за опазването на застрашените от изчезване индийски тигри.

В четвъртък актьорът от „Генезис”, който е посланик на Световния фонд за дивата природа (WWF), се срещна с министъра на околната среда в Индия Джайрам Рамеш, за да обсъдят участието му в кампанията по повишаването на глобалната осведоменост относно намаляващия брой на индийските тигри и опазването на вида.

„Той има пълната готовност да работи за опазването на тигрите, а популярна личност като него би могла да изиграе важна роля за привличането на общественото внимание към наболелия проблем с изчезването на вида”, коментира след срещата си с Леонардо ди Каприо индийският министър на околната среда.

В момента броят на индийските тигри е едва около 1350 – значително по-малко от регистрираните през 2002 г. 3700 представители на вида. Основните причини за изчезването на индийските тигри се крият в промяната на климата, унищожаването на естествената им среда, изсичането на горите и бракониерството.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия