Учени - заподозрени за продажба на ядрени оръжия на терористи

Бивши учени са разследвани поради съмнения, че са продали ядрена технология и малки ядрени бомби на терористични групи. Педро Масчерони на 75 години и Рокси Масчерони на 67 години са разследваните по този случай. Те са работили близо 20 години в ц

2010-09-18 22:28:18
Учени - заподозрени за продажба на ядрени оръжия на терористи
Бивши учени са разследвани поради съмнения, че са продали ядрена технология и малки ядрени бомби на терористични групи.

Педро Масчерони на 75 години и Рокси Масчерони на 67 години са разследваните по този случай. Те са работили близо 20 години в център за разработване на ядрена технология в Ню Мексико, САЩ. Заподозрени са за продажба на такава опасна технология на терористи във Венецуела.

Според органи на реда на Педро му е било отказано Венецуелско гражданство на два пъти. Същото се отнася и за съпругата му.

След проверки по сметките им за много години назад и до ден днешен има около 800 000 долара на човек, които не се знае откъде са дошли.

"Никой не получава просто ей така 800 хиляди долара" - казва служител, разследващ случая.

Обвиненията към двойката са доста тежки. Държавна измяна и тероризъм са двете най-тежки обвинения. Въпреки че те пледират невинни, има много неща да се доказват. Двамата не са били наясно с тези пари и тези трансфери и казват, че са натопени.

"Ако имахме парите, щяхме ли да живеем в малка къща и да караме стара кола?!" - казва въпросително Рокси Масчерони.

"Аз ако имах 800 000 долара нямаше да се занимавам да работя всеки ден от 9 до 5ч, а щях да си живея някъде, да си сменя името и лицето, и нямаше даже да ме намерят. Ние сме жертви, а не терористи. Искахме да сме жители на Венецуела, защото харесваме мястото и искахме да можем да се наречем венецуелци" - споделил Педро Масчерони. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия