Американски "Портрет на поколението"

Всяка година,  от 1998 година насам, Том Макбрайт, преподавател по литература  и Рон Найф, пресаташе в университет, съставят “портрет на поколението”.  Те разпитват студенти и освен това използват материали от печатни и

2010-08-30 14:34:01
Американски
Всяка година,  от 1998 година насам, Том Макбрайт, преподавател по литература  и Рон Найф, пресаташе в университет, съставят “портрет на поколението”.  Те разпитват студенти и освен това използват материали от печатни издания.

Тази година се установило, че новоприетите  американски студенти не могат да пишат с ръкописни букви и знаят за Джон Макенроу само от рекламите по телевизията.  Това са хората, които ще завършат през 2014 година.

Младежите не знаят за съществуването на Чехословакия, за тях Фърги  не е Сара -  херцогинята на Йорк, а певица от звездна група, те не знаят дори, че въпросителният поглед насочен към лявата китка, значи, че питаш колко е часът....

Студенти от предишен випуск не знаели, че в Африка е имало апартейд, а за други словосъчетанието “Banana republic”  означава не бананова  република, а едноименната   американска верига  магазини за облекло. Тези младежи не знаели също, че Иран и Ирак са водили войни.

Абсолвентите от тази година не знаели, че Германия е била разделена, смятали, че в Олимпийските игри винаги са участвали професионални спортисти, а в самолетите винаги пушенето е било забранено.

И това  е една съвсем малка част от всичко, за което  американските ученици и студенти са в неведение. 
Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия