На прага на 3-тата световна война

Докато нашите жалки медии се занимават с глупости,  светът е изправен пред сериозна опасност да влезе с бодра крачка в Tретата световна война. Много е вероятно да не сте чули нищо за това, тъй като българските медии се занимават с тока по мор

2010-08-24 11:58:25
На прага на 3-тата световна война
Докато нашите жалки медии се занимават с глупости,  светът е изправен пред сериозна опасност да влезе с бодра крачка в Tретата световна война. Много е вероятно да не сте чули нищо за това, тъй като българските медии се занимават с тока по морето, фекалните ями в Ахелой и все такива изключително важни теми,  които могат да изровят, докато журналистите са на моренце. А ето какво се случва...

Преди 6 дни Израел обяви, че след 8 дни ще нападне Иран. Причина за това е ядрената програма на иранците, а атакуваните цели най-вероятно ще бъдат различни ядрени централи. От друга страна, президентът на Иран обяви, че всяко нападение над страната му ще бъде последвано от ответен удар. А както знаем,  в Иран не си поплюват и за разлика от Ирак , имат силна и добре въоръжена армия. В конфликта, разбира се, са намесени САЩ и Русия. Едните като подлога на Израел, а другите като големия брат на Иран.

Това, което предстои да се случи, най-вероятно ще се предава по всички международни телевизии на живо, - така както всеки предаваше операцията “Шок и ужас” над Багдад. Предаване, което може да се конкурира с рейтинг само с Биг Брадър. Дори на моменти зрителят очакваше да пуснат и телефони с добавена стойност, за да може хората от цял свят да гласуват коя сграда да атакуват със следващата ракета.

Казвате си - да, бе, да. Слушали сме ги тези неща за Трета световна война, но ето какви са другите сигнали. Руските военни се въоръжават с огромен брой надуваеми танкове и зенитни установки. Целта на тези надуваеми оръжия, е да заблудят противника. Те се поставят на ключови места и от сателит, самолет, а дори и от 100 метра изглеждат, като истински. Противникът ги атакува и мисли, че е постигнал успех, а всъщност само е изхабил оръжието си и в този момент истинските танкове настъпват някъде другаде. САЩ изтегля войниците си от Ирак. Само преди месец Северна Корея обяви, че ще атакува Япония и САЩ,  ако някой се осмели да спре тяхната ядрена програма, а те вече имат ядрено оръжие и не се притесняват да го тестват публично, както направиха преди около година.

И да не забравяме, че е криза - една война ще се отрази прекрасно на икономиките на редица държави - разбира се, не и на Иран. Но те просто са жертва на името си, жертва на местоположението  си, жертва на религията си, жертва на природните си ресурси, които са толкова важни за САЩ.

“Не зная с какви оръжия ще се води Третата световна война, но знам, че Четвъртата ще се води с тояги и камъни.”
(Алберт Айнщайн)

Източници:
- Israel has ’8 days’ to hit Iran nuclear site: Bolton
- Руската армия се въоръжава с ... надуваеми ракети и танкове
- Северна Корея: Всеки момент може да избухне война
- Още новини за Иран и тяхната програма

Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия