Отново Facebook в конфликт

Бивша служителка на Армията на Израел сложила снимки във Facebook, които показват затворници със завързани ръце и кърпи на очите, за да не виждат. Затворниците са палестици и са обвинени за противозаконни деяния. Иден Аберджи сложила снимките в а

2010-08-17 14:31:58
Отново Facebook в конфликт
Бивша служителка на Армията на Израел сложила снимки във Facebook, които показват затворници със завързани ръце и кърпи на очите, за да не виждат. Затворниците са палестици и са обвинени за противозаконни деяния.

Иден Аберджи сложила снимките в албум на име "Армията:Най-готините дни от живота ми". Военни висши офицери се изказаха, че това е срамно деяние и дори незаконно. Това са снимки, които не бива да се пускат по мрежата, защото са лица на затворници и се водят дела. Заради тях Иден Аберджи бе премахната от служба.

Тя казва, че по грешка е сложила снимките и, че вината не е нейна.
"Защо Facebook не махнаха снимките като са в разрез с правата"- каза тя. Снимките са били 26 на брой и вече са премахнати.

От вече доста скандалната страница отказаха коментар. След премахването на Иден от армията, тя ще бъде съдена според законите в Израел. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия