Наоми Кембъл призна за „кървавите диаманти”

Топмоделът Наоми Кембъл днес даде своите показания пред Международния трибунал за военни престъпления в Хага. Красавицата призна, че през 1997 г. е получила „кървави диаманти”, но само предполага, че те са били подарък от бившия пре

2010-08-05 15:32:52
Наоми Кембъл призна за „кървавите диаманти”
Топмоделът Наоми Кембъл днес даде своите показания пред Международния трибунал за военни престъпления в Хага.

Красавицата призна, че през 1997 г. е получила „кървави диаманти”, но само предполага, че те са били подарък от бившия президент на Либерия Чарлз Тейлър.

„Една нощ след вечеря някой почука на вратата на стаята ми. Аз отворих и двама мъже, стоящи отвън, ми подадоха кесия с думите: „Подарък за вас”. Отворих я на сутринта и видях няколко малки, мръсно изглеждащи камъни. Споделих със своя агент Карол Уайт и актрисата Мия Фароу, а те ми казаха, че сигурно необработените диаманти са били подарък от Чарлз Тейлър”, призна пред съда Наоми Кембъл.

Черната перла свидетелства по делото, в което са отправени обвинения към бившия президент на Либерия за притежание на „кървави диаманти”, с които е финансирал бунтовниците от Революционния обединен фронт по време на гражданската война в Сиера Леоне, продължила от 1991 г. до 2001 г.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия