Българи предизвикаха пожар в Гърция - заплашва ги затвор до 10 години

Двама нашенци, по време на купон на яхта в Халкидики, на остров Диапорос, подпалиха  гора с празнични ракети и бяха арестувани. Пожарът се е разпространил на площ от 30 декара. Виновниците са в предварителния арест на полицейското управле

2010-07-30 00:15:31
Българи предизвикаха пожар в Гърция -  заплашва ги затвор до 10 години
Двама нашенци, по време на купон на яхта в Халкидики, на остров Диапорос, подпалиха  гора с празнични ракети и бяха арестувани. Пожарът се е разпространил на площ от 30 декара.

Виновниците са в предварителния арест на полицейското управление  в Полигирос. Там те ще чакат второто заседание по обвинението срещу тях.

За инцидента е информирано генералното  ни  конулство в Солун. Пожарът е станал на 24 юли, а първото заседание на съда е било в понеделник. Делото е било отложено, защото двамата обвиняеми  решили да сменят служебния си адвокат с избран от тях юрист.

Остров Диапорос се намира  на изток от Ситония на полуостров Халкидики. Предполага се, че българите са празнували личен празник на борда на четири яхти между острова  и курорта Вурвуру. Една от изстреляните празнични ракети е паднала във водата, но втората  - на острова, където  предизвикала пожара.  Веселата компания се опитала  с подръчни средства да потуши пожара, но без успех.  Гръцките власти превозили пожарна и огнеборци с кораб до острова,  за да се справят със ситуацията.

Въпреки, че стихията бързо обхванала голяма площ, все пак  била бързо овладяна.
Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия