Северна Корея предупреди за намеренията си

Северна Корея съобщи, че е готова да ползва ядрени оръжия, ако САЩ и Южна Корея продължат с натиска си и военните тренировки в близост до границата. От КЦНА (Корейска Централна Новинарска Агенция) казаха, че са получили съобщението директно от арм

2010-07-24 17:12:48
Северна Корея предупреди за намеренията си
Северна Корея съобщи, че е готова да ползва ядрени оръжия, ако САЩ и Южна Корея продължат с натиска си и военните тренировки в близост до границата.

От КЦНА (Корейска Централна Новинарска Агенция) казаха, че са получили съобщението директно от армията и намеренията няма да се променят докато САЩ не прекрати натиска си. Според тях, САЩ няма абсолютно никакво право да се меси в международни конфликти и ако желае ядрена война, ще я получи, казаха от КЦНА, като цитираха военното писмо.

Напрежението се разрастна, когато потъна Южно-Корейският военен кораб през март. Международно разследване доказа, че торпедо, принадлежащо на Северна Корея, е потопило кораба.

Севернокорейците отрекоха твърдението и казаха, че дори това да е така, военен кораб няма право да влиза във водите на друга държава без предупреждение. Репортери от много агенции са на мнение, че това е силна провокация. Военните тренировки и многобройните американски военни кораби нямат място там тъй като всичко е в разрез с военните международни закони.

От САЩ не коментираха нищо конкретно, но казаха, че мира е по-важен. Много хора са на мнение, че този проблем ще бъде изпуснат и ако САЩ продължават да не отстъпват, ще има страшни последствия.

В събота САЩ ще докара в близост до западната част на Корея, "USS George Washington Aircraft Carrier", най-големият им самолетоносач, 20 други кораба и подводници, 100 бойни самолета и 8000 военни. Тази "тренировка" ще започне в Неделя и ще трае 3 дни. Специалисти наричат това "стресово осъзнаване", което се ползва, за да стреснеш вероятен противник със силата си. Нещо като биковете, когато дишат тежко, ровят с крак и мърдат главата си, за да покажат рога.
Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия