Великобритански центрoвe за Нанотехнологии може би ще бъдат закрити

24 центрове свързани с Нанотехнологии може да са от жертвите, които ще пострадат от орязването на бюджета в Англия. Това казва Дейвид Уилетс - министър на науката. Предишното правителство е похарчило 50 млн. британски паунда за разширяване на този

2010-07-23 19:47:20
Великобритански центрoвe за Нанотехнологии може би ще бъдат закрити
24 центрове свързани с Нанотехнологии може да са от жертвите, които ще пострадат от орязването на бюджета в Англия. Това казва Дейвид Уилетс - министър на науката.

Предишното правителство е похарчило 50 млн. британски паунда за разширяване на този сектор. Министър Уилетс споменава, че има прекалено много малки и почти неизползвани центрове, които ще бъдат обединени с по-големите.

Той също добавя, че те няма да бъдат затворени все още в продължение на 18 месеца. Уилетс е бил на среща вчера с комитета по наука и технологии и в преговорите си е казал, че бюджетът отделен за Нанотехнологиите е по-висок от допустимото.
 
Това е главната причина за орязванията на средствата. От 25% до 40% ще се намали спонсорирането на научните центорве. Дейвид Уилетс е решен да помогне на Англия в проблемите с бюджета, тъй като затова е на този пост. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия