Скандално отношение към незрящ мъж в плевенски тролей

Безобразно и жестоко отношение към сляп мъж проявиха шофьор и кондуктор от градския транспорт  в Плевен. Незрящият Венцислав Иванов  се качил  в тролей номер 4 в кв. “Строгозия” заедно със своето куче-водач, когато

2010-07-22 17:57:06
Скандално отношение към незрящ мъж в плевенски тролей
Безобразно и жестоко отношение към сляп мъж проявиха шофьор и кондуктор от градския транспорт  в Плевен.

Незрящият Венцислав Иванов  се качил  в тролей номер 4 в кв. “Строгозия” заедно със своето куче-водач, когато кондукторът и шофьорът решили да ги изхвърлят от превозното средство.

Кучето на мъжа  струва  12 000 лева и  му е подарено от общината и кмета Найден Зеленогорски.   Лабрадорът Жара е със специална каишка и емблема на БЧК. По закон  Венцеслав и кучето-водач  имат право на достъп до всякакви превозни средства и обществени сгради.

Разбеснелият се шофьор на тролея  не обърнал никакво внимание на обясненията на Венцислав, както и на протестите на възмутените граждани. Така незрящият мъж и кучето му били безцеремонно изхвърлени от  превозното средство.

Лабрадорът Жара е на 2 години и е обучаван във фондация “Четири лапи” в София. Парите за покупката му били гласувани от общината , а незрящият мъж бил избран от неправителствената организация , защото било установено сходство в характерите между него и животното.

За съжаление  скандалната случка не била  единствена за  Венцислав Иванов.  Забележки му били правени и при влизане в кметството.

Кучето Жара пък разбира, че е на работа, когато е с твърд повод. Тогава то не си позволява да играе с други кучета, а околните не трябва да го галят и разсейват.

Надяваме се, че шофьорът и кондукторът на въпросния тролей ще получат    адекватно наказание за безобразното си отношение към незрящия мъж. Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия