Линдзи влиза в рехабилитационен център, за да се опита да спре с алкохола и наркотиците. След 7 до 40 дни, тя пак ще се върне в затвора, за да излежи останалата си присъда от 90 дни.

Първоначално присъдата бе само 2 седмици обществено полезен труд заради нейното систематично нарушаване на закона през 2007 година. След като актрисата не се яви на делата и не плати глобите, тя бе автоматично осъдена на 30 дни затвор, плюс по-високи глоби. 

Лоън обжалвала дълго време и 2 пъти била хваната да нарушава закона с лошо поведение и употреба на наркотици. Това й докара  само 6 месеца зад решетките.

 Холивудските звезди явно са  по-висши същества от обикновения човек. Линдзи бе глобена със солидна сума за поредното си неявяване, като всяка звезда минаваща по тънката лайсна. За такова поведение обикновен човек ще получи общо около 2-3 години на "топло".

След като излежа вече част от присъдата, младата бунтарка ще прекара от 7 до 40 дни в рехабилитационен център, наради съда. Съдебната система й дава шанс да се поправи и да докаже, че може да тръгне по правия път. След тези 7-40 дни Линдзи ще излежи и 90-те дни оставащи от присъдата й.

Тя каза преди няколко дни: "Аз съм променен човек, осъзнах детинското си държание и глупостите, които правех. Няма да се случат отново!". Това са същите думи, които каза и 2007 година.
Автор: Александър Ненов