Зверска катастрофа на столичния бул. „Св. Наум” отне живота на 19-годишна тийнейджърка, а двама от тримата й спътници в момента са в тежко състояние и с опасност за живота.

Драмата се разиграла вчера вечерта към 21:15ч. Лекият автомобил, шофиран от починалото малко по-късно момиче, се движел зигзагообразно, правейки модерните сред тийнейджърите “S”- ки. Той се сблъскал челно със спрелия на спирката автобус 94.

По думите на шофьора на автобуса става ясно, че колата се е движела с бясна скорост, а опити за спиране не били направени. Самият той спрял превозното си средство, но не успял да предотврати фаталния сблъсък.

Наложило се катастрофиралият автомобил да бъде нарязан с флекс от екипи на
„Гражданска защита”, за да могат да бъдат извадени жертвите. Трима от пострадалите, включително и шофьорката, били откарани в „Пирогов”, а четвъртият пътник в колата – във Военна болница.

Късно тази нощ 19-годишното момиче, управлявало автомобила, е починало от раните си. 18-годишният й брат и още едно 19-годишно момиче, возило се в колата, са с опасност за живота, а другото 18-годишно момче е с мозъчна контузия, но вече вън от опасност.

Ето как поредната безсмислена „мода” сред тийнейджърите отне един човешки живот.

Нека почива в мир!

И нека всеки един от нас се замисли, колко би могла да ни струва поредната гъзария на пътя...
Автор: Илиана