Стотици софиянци се събраха пред парламента днес на протест срещу жестокото убийство на 24-годишният Борислав Райнов от столичния квартал „Овча купел” на 4 юли.

Според първоначално разпространяваната версия за убийството, между жертвата и нападателя е избухнал пиянски скандал, който завършил трагично.

Според близките на починалия обаче, истината е съвсем друга. Те твърдят, че 24-годишният мъж е получил обаждане от свой приятел, който го помолил за помощ, тъй като роми от квартала му налитали на бой. Според очевидци, нападателите били над 40, при това въоръжени. Най-покъртителни обаче са твърденията, че по време на сбиването на мястото е имало полицаи, които са гледали безучастно. Така Борислав Райнов е бил пребит до смърт пред очите на бездействащи униформени!

В интервю за bTV майката на починалия 24-годишен мъж разкри, че от 3-то районно и СДВР са признали за присъствието на полицаи по време на боя. В интервю за журналисти вътрешният министър Цветан Цветанов също призна, че униформени са присъствали и наблюдавали безучастно зверското убийство. Той обаче не пожела да коментира повече с аргумента, че в момента тече разследване.

И докато Веселин Маринов с гордост възпяваше как „нашата полиция ни пази”, а служителите на МВР отпразнуваха поредната си година на бездействие, в София беше извършено поредното убийство на млад човек!

Нека почива в мир!


Оставяме коментарите на вас...
Автор: Илиана