По едно време беше модерно човек да пуши, но лека-полека тази мода отшумява. Но все още има пушачи, които не са готови да се откажат от вредния навик или не искат да го направят. Всеки знае, че тютюнопушенето е вредно както за пушача, така и за пасивните пушачи около него. Повечето хора, които пушат, изглеждат с 5-6 години по-възрастни от връстниците си, които не палят цигара. Голяма част от тях имат жълти зъби, бледа кожа, торбички под очите - и това само заради употребата на цигари.

Красотата е нещо много ценно и човек трябва да я поддържа, за да я има. В шоубизнеса тя е много важна, затова повечето известни личности, които пушат, търсят всевъзможни начини да откажат цигарите в името на добрия външен вид и здраве. Нека видим как Антъни Хопкинс, Жизел Бюндхен, Елизабет Хърли, Сюзан Сарандън и Мат Деймън се отказаха от вредния навик.

Антъни Хопкинс - в повечето филми, в които участва, актьорът пуши - особено във филмите от поредицата за Ханибал Лектър. В реалния живот той е намерил начин да "скъса" с цигарите - благодарение на специална терапия, която му помага да преодолее никотиновия глад. Именно този никотинов глад връща повечето хора, опитали се да се откажат от цигарите, обратно към тях.

Жизел Бюндхен - тя е една от най-скъпоплатените модели в цял свят. Преди две години на връх Нова Година тя взела едно много важно и здравословно решение за себе си - да се откаже от цигарите. Тя успяла да преодолее всички препятствия, съпътстващи всеки, който се е отказал от този вреден навик, и въпреки че качила седем килограма, тя не се върнала към порока си. Сега тя пак е в перфектна форма и прави нещо, което преди не й е било възможно - радва се на храната и усеща вкуса й, без в устата й да има остатъчен вкус на никотин, който да променя вкусовите й възприятия.

Елизабет Хърли - дълго време тя шашкаше както папараците, така и феновете си, защото най-спокойно се разхождаше по улиците с биберон в уста. Дълго време никой не разбра причината и се наложи говорителят й да излезе с официално изявление. Той обяснил, че Елизабет Хърли ползва биберона като средство за отказване от тютюнопушенето. Тя била прочела, че отказването от цигарите е като отбиването на малките деца от майката, затова тя решила да смуче биберон, известно време след като се разделила с вредния навик.

Сюзан Сарандън - въпреки че актрисата е над 60 години, тя изглежда много добре. На млади години тя също припалвала често, но осъзнала, че това е вредно както за външния й вид, така и за здравето й. Затова тя решила де се откаже от цигарите и много се радва, че го е направила на време. Тя призовава всеки, който пуши, да намери начин да престане, защото вреди както на себе си, така и на своите близки.

Мат Деймън - при актьора е интересна историята, свързана с решението му да се откаже от тютюнопушенето. Въпреки че той никак не харесва папараците, именно те са "виновниците" за неговото здравословно решение. Преди 6 години актьорът се подложил на клинична хипноза, за да успее да се отърве от вредния навик, който поддържал цели 20 години. Той взел това решение, след като видял своя папарашка снимка, на която пуши и осъзнал колко грозно гледка е това отстрани.
Автор: Ралица Солакова