Бургери с лъвско месо разгневиха природозащитниците

Бурен скандал се заформи около американски ресторант в щата Аризона, който по повод започването на Световното първенство по футбол в ЮАР предлага на клиентите си бургери с лъвско месо. След като получи стотици гневни имейли и упреци от десетки

2010-06-26 22:56:43
Бургери с лъвско месо разгневиха природозащитниците
Бурен скандал се заформи около американски ресторант в щата Аризона, който по повод започването на Световното първенство по футбол в ЮАР предлага на клиентите си бургери с лъвско месо.

След като получи стотици гневни имейли и упреци от десетки природозащитнически организации, собственикът на заведението побърза да успокои общественото недоволство, като заяви, че месото е от лъвове, които се отглеждат във ферма в щата Илинойс, регулирана от американското Министерство на земеделието. Така всички, повярвали на думите му, без угризения похапваха бургерите, които вървяха като топъл хляб на цена от 21 долара.

Проучване на CNN впоследствие обаче доказа, че всъщност месото е било закупено от месарски магазин, който се намира в околностите на Чикаго. Още по-интересното в случая е, че собственикът на въпросния магазин е лежал 6 месеца в затвора за продажба на месо от защитени тигри и леопарди.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия