Детектор на лъжата за служителите от МОМН заподозрени за матурата

Двамата заподозрени минават на детектор на лъжата, това съобщи министърът на образованието Сергей Игнатов. Така умната машинка ще установи кой  от служителите на МОМН е  изпял темата на матурата по български език. И двамата служите

2010-06-25 16:48:31
Детектор на лъжата за служителите от МОМН заподозрени за матурата
Двамата заподозрени минават на детектор на лъжата, това съобщи министърът на образованието Сергей Игнатов. Така умната машинка ще установи кой  от служителите на МОМН е  изпял темата на матурата по български език.


И двамата служители са били свързани с брайлирането на темата. Това станало ясно, след като се установило, че "царските пищови" на учениците били с малки букви, а това било характерно само за Брайловото писмо.



Министър Игнатов категорично заяви, че тримата, които са участвали във формулирането на темите - Милка Коджабашиева, Евгения Костадинова и Неда Кристанова - по никакъв начин не са замесени в изтичането на информация.


Образователният министър се закани  виновникът, който полиграфът ще посочи, да бъде дисциплинарно уволнен. 


Установено е, че само 10 ученика са имали предварителна   информация за темата, но  те не са изкарали отлични оценки.


 Готвят се  промени в нормативните документи, за да може догодина  на изпита  да се пише есе вместо тема.


Депутатът от левицата  Андрей Пантев обаче, е скептичен и изказа съмнение, че има български учители, които са способни да оценят едно добро есе.      Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия